Top 10 Utrecht

1. Bakkerij Vonk Bunnik

Bij het eerste aanblik worden we al enthousiast. Deze bakker heeft liefde voor het vak en dat proef je. Zeer royaal gevuld en goede korst. 

2. Bakkerij Hogenboom Houten

Ook hier weer heerlijke oliebollen. Krokante omslag, niet vet en uitstekende smaak. Een goede tweede plaats in provincie Utrecht.

3. Bakkerij ‘t Hofje Vianen

De bakkerijen doen het goed in deze omgeving. Ook hier weer prima oliebollen. Goede vulling. Niet te droog en niet te vet. Lekkere smaak. Uitstekend. Ga zo door.

4. Gebakkraam Schothorst Amersfoort

Deze bakker wilde dolgraag dat we hem een bezoekje brachten. We zijn blij dat we dat hebben gedaan want bij deze kraam kun je heerlijke oliebollen kopen. Complimenten voor deze kraamhouder.


5. Oliebollenkraam Neude Utrecht

Vulling slecht verdeeld. Dit haalt het cijfer omlaag.

6. Oliebollenkraam Hornbach Nieuwegein

Luchtig en goed gevuld. Beetje sponzig, maar dat mag de pret niet drukken. Wat poedersuiker er op en hij hapt lekker weg. 


7. Betuwse Gebakkraam Karwei Leerdam

Deze bollen hebben een goede vulling. Dat is eigenlijk ook het enigste positieve. 

8. Gebakkraam Muller Westdam Woerden 

Deze bakker werd beroemd om zijn tompouchebollen, maar aan zijn oliebollen valt nog wel wat te sleutelen. Klein bolletje. Wat flauw van smaak. Vulling mag wat meer zijn en korst mag steviger. Enigste pluspunten zijn, ze zijn niet vet en hebben een mooie structuur. 

9. Oliebollenkraam Brusselplein Utrecht

Een oliebol die je niet wilt. Amper vulling en hoe moet je op smaak beoordelen als die er niet is. 

10. Sweet Bakery Ranzijn Amersfoort

Soms heb je deeg die niet helemaal is gelukt. Het blijft een moment opname en we mogen hopen dat het hier op andere momenten beter gaat. Bollen zijn veel te compact, taai en stug. Niet lekker.